Hoe werkt het?

Binnen MBO4YOU draait het om de orientatie, selectie en publicatie van alle onderwijsbenodigdheden voor Studenten. Door het maken van leermiddelenlijsten krijgt de student binnen de schoolomgeving een totaal overzicht van alle benodigdheden.

 

Studenten kunnen met behulp van onze vergelijker precies zien welke leermiddelen waar te koop zijn en tegen welke conditities. Dit geldt ook voor schooleigen leermiddelen en persoonlijke leermaterialen. 

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben wij een aantal filmpjes gemaakt en is er een veel gestelde vragen. Wij leggen stap voor stap uit hoe jij het proces van samenstellen en publicatie aan de student kan vormgeven. 

  • Korte introductie MBO4YOU

  • Starten met het maken van leermiddelenlijsten

  • Samenstellen en publicatie lijsten aan studenten

  • Wat ziet mijn Student

  • Verwijderen van Opleidingen en Lijsten

Zijn er vragen, opmerkingen of is er behoefte aan ondersteuning? 

Tijdens kantooruren zijn wij direct bereikbaar via email en telefoon.

                                                           

Werken met MBO4YOU

Veel gestelde vragen?

Opleidingen

Hoe maak ik een opleiding aan?


Rechts bovenin de afbeelding zie je het kopje ‘’Opleidingen’’ staan. Wanneer je hierop klikt kom je op de pagina uit waar je alle aangemaakte opleidingen ziet staan. Op de pagina opleidingen kan je met het plusje (+) rechtsboven in een nieuwe opleiding toevoegen. Dit filmpje helpt je op weg:
Hoe verwijder ik een opleiding?


Om een opleiding te kunnen verwijderen is het van belang dat er géén lijsten meer zijn op de opleiding. Je moet dus eerst de lijsten verwijderen alvorens je de opleiding kan verwijderen. Zijn er geen lijsten of heb je deze al verwijderd kijk dan even naar onderstaand filmpje hoe het verwijderen vaan een opleiding gaat.
Hoe zie ik alle opleidingen van mijn locatie?


Links bovenin zie je de aangemaakte opleiding. Verder zie je alle andere opleidingen die al zijn aangemaakt. In dit blok kan je de gegevens van de opleiding in één oogopslag zien en kan je zien hoeveel lijsten er al zijn gemaakt voor deze opleiding.

In dit geval zijn er dus nog ‘’geen lijsten’’ gemaakt.

Links op de afbeelding zie je een kolom met ‘’Zoeken’’, ‘’Recent’’ en ‘’Filters’’. Hierin kan je zoeken naar opleidingen binnen deze locatie.

Lijsten

Hoe maak ik leermiddelenlijsten die horen bij de opleiding?


Om een leermiddelenlijst te maken ga je eerst naar de opleiding. Deze klik je aan en rechtsonder in het scherm vind je de knop verder naar lijsten. Vervolgens worden alle lijsten getoond. Één nieuwe lijst maak je aan het met plusje (+) rechtsbovenin. Wil je alle stappen zien, kijk dan nu onderstaand filmpje:
Ik heb de lijst gemaakt, maar voor de verkeerde opleiding. Hoe verander ik dit?


Klik links boven op de paarse knop wijzigen om de details van de leermiddelenlijst te veranderen Er opent zich een scherm waarin je een andere opleiding kan selecteren: De lijst zal nu bij de geselecteerde opleiding staan.
Hoe voeg ik artikelen toe aan de lijst?


Zodra je de lijst hebt aangemaakt klik je deze aan. Je komt nu in de omgeving waar je de artikelen kan toevoegen aan de lijst. Typ in de paarse balk de titel, ISBN of uitgever. Ons systeem geeft aan welk artikel het betreft, klik de juiste aan en deze wordt direct aan de lijst toegevoegd.
Ik wil de lijsten opdelen in periodes kan dit?


Ja je kan de lijst opdelen in periodes. Hiermee zorg je ervoor dat de student inzicht krijgt in welke leermiddelen wanneer benodigd zijn. Dit doe je door binnen lijsten een periode aan te maken. Aan de linkerkant van het scherm zie je het kopje ‘’Tijdslijnen’’ staan. Waneer je dit aanklikt kan je één of meerdere periode(s) aanmaken. Zodra de periode is aangemaakt kun je heel gemakkelijk de leermiddelen verslepen naar de juiste periode.
Waarom zou ik de lijst opdelen in periodes?


Als je periodes maakt geef je de student de mogelijk om leermiddelen gespreid aan te schaffen voor de student en alleen die leermiddelen te kopen op het moment dat het echt nodig is. Hiermee neemt de financiele druk op de student af, is het mogelijk om nog te wijzigen in periodes die nog moeten komen en als de student zijn opleiding staakt heeft deze niet de financiele strop van een heel leermiddelenpakket.

Leermiddelen

Ik wil een leermiddel van de uitgever toevoegen maar kan deze niet vinden?


Het kan voorkomen dat leermiddelen ontbreken in onze database. Graag horen wij welk artikel het betreft. Hiervoor hebben wij nodig de titel, uitgeverij en het ISBN/EAN. Mail ons op onze persoonlijke adressen of op info@mbo4you.nl .Wij zullen er voor zorgen dat deze artikelen z.s.m. in de catalogus staan.
Zijn de leermiddelen op de lijst allemaal verplicht?


Je kan bij het samenstellen van de lijsten zelf aangeven of een leermiddel verplicht is voor de Student of optioneel. Door het vakje verplicht uit te vinken worden leermiddelen optioneel/keuze. Dit zie je direct terug in de gemiddelde pakketprijs aan de linkerzijde.
Ik wil de keuzevakken op de lijst zetten, hoe informeer ik de student?


Je kan bij alle leermiddelen een persoonlijke artikeltekst toevoegen. Hiermee maak je kenbaar of het een keuzedeel is of een schooleigenleermiddel. Dit doe je door het Pennetje te gebruiken bij het leermiddel. Je kan nu zelf een persoonlijke tekst een opmerking of instructie toevoegen welke de student straks kan zien. Persoonlijke tekst toevoegen doe je in dit scherm nadat je het pennetje hebt gebruikt:
Ik wil de student extra informatie/instructie geven over een leermiddel


Je kan bij alle leermiddelen een persoonlijke artikeltekst toevoegen. Hiermee maak je kenbaar of het een keuzedeel is of een schooleigenleermiddel. Dit doe je door het Pennetje te gebruiken bij het leermiddel. Je kan nu zelf een persoonlijke tekst een opmerking of instructie toevoegen welke de student straks kan zien. Persoonlijke tekst toevoegen doe je in dit scherm nadat je het pennetje hebt gebruikt:
Ik heb een leermiddel geselecteerd maar deze heeft geen prijs, afbeelding of leverancier, wordt deze wel uitgeleverd straks?

Ik heb een leermiddel geselecteerd maar deze heeft geen prijs, afbeelding of leverancier, wordt deze wel uitgeleverd straks?


Het kan voorkomen dat aanvullende gegevens ontbreken in onze database. Graag horen wij welk artikel het betreft. Hiervoor hebben wij nodig de titel, uitgeverij en het ISBN/EAN. Mail ons op onze persoonlijke adressen of op info@mbo4you.nl .Wij zullen er voor zorgen dat deze artikelen z.s.m. in de catalogus staan.

School eigen materialen

Ik wil een school eigen materialen toevoegen maar kan deze niet vinden?


Het kan voorkomen dat schooleigenleermiddelen ontbreken in onze database. Graag horen wij welk artikel het betreft. Hiervoor hebben wij nodig de titel, prijs en het ISBN/EAN. Mail ons op onze persoonlijke adressen of op info@mbo4you.nl . Wij zullen er voor zorgen dat deze artikelen z.s.m. in de catalogus staan.
Het school eigen materiaal heeft een verkeerde prijs?


Het kan voorkomen dat school eigen leermiddelen prijzen hebben welke voor het nieuwe schooljaar niet correct zijn. Graag horen wij welk artikel het betreft. Hiervoor hebben wij nodig de titel, de juiste prijs en het ISBN/EAN. Mail ons op onze persoonlijke adressen of op info@mbo4you.nl . Wij zullen er voor zorgen dat deze artikelen z.s.m. in de catalogus staan.
Welke leverancier "levert" de school eigen materialen en leermiddelen?


In principe levert de school/instelling zelf deze materialen en leermiddelen aan de student. De financiele transactie kan zelf door de instelling/school worden verzorgd of deze wordt uitbesteed aan verschillende partijen. Binnen MBO4YOU is het belangrijk om te weten waar de student terecht kan voor de betaling. Wij horen graag wie de "leverancier" wordt van deze materialen.
Als leverancier van onze school eigen leermiddelen staat de Leermiddelenshop.nl, wat is dit precies?


De leermiddelenshop.nl verzorgt een platform waar instellingen en scholen zelf het schoolmateriaal kan aanbieden aan de student en de betaling kan hier plaatvinden. Zij verzorgen een gesloten geld goederenstroom voor de instelling en één plek voor de student om de betaling te voldoen. Vanuit MBO4YOU worden student rechtstreeks doorgestuurd naar de leermiddelenshop om deze materialen af te nemen en de betaling te voldoen aan de school/instelling.
Wat zijn school eigen leermiddelen?


Dit betreft alle (persoonlijke) materialen welke nodig zijn voor de student om de opleiding te kunnen volgen. Dit kunnen (optionele) excursies zijn, readers, kluisjes en alles wat de Instelling/School in rekening brengt bij de student maar wel hoort bij de kosten van de opleiding.

Overige vragen

Welke informatie vind ik op het begin scherm?


Wanneer je bent inlogt zie je het Dashboard. Op dit scherm is alle relevante informatie zichtbaar. Zo kan je zien hoeveel opleidingen/cursussen en lijsten er gemaakt zijn. Je ziet hoeveel lijsten er beschikbaar zijn en wat hiervan de gemiddelde prijzen zijn. Aan de rechterzijde vind je het nieuws van MBO4YOU. Via het menu rechtsboven kan je rechtstreeks naar de opleidingen en lijsten.
Waarom is de informatie grijs op het dashboard?


Dit komt doordat de lijsten nog niet gepubliceerd zijn en daardoor nog niet meegenomen worden in de berekening van de grafieken.
Is MBO4YOU zelf ook een leverancier?


Nee MBO4YOU is enkel een platform waar instellingen zelf de lijsten kunnen samenstellen en studenten kunnen de leermiddelen zien en vergelijken op leverancier. Daarnaast is het mogelijk om vanuit MBO4YOU direct naar de digitaal aangeschafte leermiddelen te gaan ongeacht waar leermiddelen zijn aangeschaft door de student.
Welke leveranciers zijn er binnen MBO4YOU?


Dit kunnen diverse partijen zijn. Van Studers tot boekhandel Paagman. De leermiddelen worden door ons gescreend op beschikbaarheid en leverbaarheid bij leveranciers. Vervolgens maken wij het voor de student inzichtelijk waar de leermiddelen en materialen te koop zijn en tegen welke condities. Studenten kunnen kiezen voor een pakket in één keer of losse aanschaf bij verschillende leveranciers.
Heeft MBO4YOU er belang bij als studenten bij een specifieke leverancier bestellen?


Nee, wij brengen alleen in kaart waar en tegen welke condities leermiddelen aan te schaffen zijn. Hierbij is keuzevrijheid en regie voor de student het uitgangspunt. Wij hebben geen voorkeursleverancier of commerciel belang bij welke partij dan ook.
Wat kan de Student met MBO4YOU?


De student heeft een duidelijk overzicht van al haar onderwijsbenodigdheden. Daarnaast kan de student zien welke leermiddelen waar te koop zijn en tegen welke condities. Vanuit Mbo4you kan je niet bestellen, je kan alleen vergelijken en bepalen bij welke leverancier je wilt bestellen als student. Als er digitale leermiddelen zijn gekocht dan zijn deze vanuit mbo4you direct te benaderen voor de student.
Kan de Student bestellen in MBO4YOU?


Vanuit mbo4you kan je niet bestellen, je kan alleen vergelijken en bepalen bij welke leverancier je wilt bestellen als student. Binnen mbo4you zorgen wij er wel voor dat het bestellen gemakkelijk gemaakt wordt door de student te laten landen op de juiste plek in de gekozen winkel.

GET IN TOUCH

We'd love to hear from you

0182_edited.jpg

Nina van Bruggen

Koningin van de Back-office

  • Grey LinkedIn Icon
0166_edited.jpg

Irene van Bruggen

Frisdenker en Processpecialist

  • Grey LinkedIn Icon